perjantai 3. huhtikuuta 2015

Arkeen totuttelua

Nyt alkaa tulla sitten täyteen ensimmäinen viikko täällä Sloveniassa! Tässä ensimmäisen viikon aikana on tullu arki tutuks ja tullu tehty yhtä jos toista. Viime kirjotuksesta on päässy vierehtämään jo 4 päivää, mutta koitan edelleen kirjottaa tätä blogia niin usein kuin kerkiin.
Tän viikon ohjelma on sisältäny aika paljon ohjattua toimintaa ja aikaa omiin juttuihin ei oo iha hirveesti jääny, mutta ehkä parempi näin. Maanantaista lähtien meillä on ollu englannin ja slovenian kielen kursseja sekä ollaan tutustuttu hieman Sloveniaan esim. sen kulttuuriin ja historiaan. Kielestä voidaan mainita sen verran, että ei oo todellakaan mikään helppo kieli kyseessä ja opettelua se on vaatinu. Mutta toisaalta meidän opettajan mukaan me ollaan opittu tosi nopeesti ja hänen mukaansa voisi olettaa että me puhutaan sloveniaa äidinkielenä. Tiedä siitä sitten, mutta tästä voi varmaan olettaa että jotain sinne päähän on jääny! 

Tiistaina tehtiin pieni kaupunki kierros ohjatusti ja käytiin läpi vähän missä kaupat ja ravintolat sijaitsee ja mistä saa mitäkin ja missä kannattaa käydä. Maribor on tosi pieni kaupunki, joten eri paikkojen löytäminen on suhteellisen helppoa ja kaupungin kävelee läpi noin puolessa tunnissa. Maribor ei oo pelkästään pieni kaupunki vaan Slovenia on yleensäkki pieni maa ja etäisyydet ei oo todellakaan pitkät. Matka koko maan halki kestää noin. 3 tuntia joten tästä voitte päätellä minkä kokosesta maasta on kyse. Par kuvaakin tuli napattua kaupunki kierroksen aikana.











Keskiviikkona käytiin taas pyörimässä vähän kaupungilla museokierrosten merkeissä ja harjoittelemassa slovenian kieltä käytännössä. Ideana oli siis että käytiin kaupassa ostamassa jotain slovenian kieltä käyttämällä ja meni sen verran hyvin, että ei tarttennu ottaa englantia avuksi. Museokierros koostu käynnistä Mariborin alueellisessa museossa ja kaupungin linnassa (Maribor regional museum) sekä käynnistä kansallisessa vapautus museossa (National liberation museum). Alueellinen museo ja linnakierros oli melko tylsä ja siellä ei ollu paljoo nähtävää, mutta kansallinen vapautus museo oli sitten vähän kiinnostavampi, johtuen pääasiassa kierroksen vetäjästä.

Näissä merkeissä jatketaan kohti viikonloppua ja pääsiäisen viettoa. Viikonlopun suunnitelmissa on päivän reissu Gratziin Itävallassa. Peter on myös tulossa lauantaina joten voi olla että mennään lauantaina viettämään aikaa Mariborin yöelämään, who knows ;). 



1 kommentti:

  1. Tsemppiä nyt blogin kirjoittamiseen, varmaankin aiheita alkaa löytyä enemmän kun työtkin pian alkavat, who knows. Iloista Pääsiäistä! -Ilona

    VastaaPoista