maanantai 13. huhtikuuta 2015

Hämmennystä ja häslinkiä

No nyt on päässyt kulumaan melkein viikko kun viimeksi kirjottelin ja aika paljon ollut häslinkiä sillä aikaa. Kaikki ei menny ihan nappiin mun muutossa Mariborista Celjeen ja pieniä ongelmia ilmesty, mutta nyt ollaan jo voiton puolella!

Eli tosiaan viime viikon tiistaina päräytettiin ajaa tänne Celjeen ja heti ekana kurvattiin mun uudelle asunnolle. Tai tässä tapauksessa voidaan puhuu huoneesta, koska nykyään osoite on paikallisessa opiskelija-asuntolassa. Rakennus kylläkin muistuttaa enemmän vankilaa kuin asuntolaa joten mistään neljän tähden Hiltonista ei voida puhua, mutta vois sitä asiat olla paljon huonomminkin. Pieniä ongelmia on täällä kyllä esiintynyt (esim. ongelmia nettiyhteyden, pesukoneen puuttumisen sekä kunnollisen keittiön kanssa) ja näistä johtuen en ole sitten pystynyt tätä blogia päivittelee. Mutta tosiaan nyt ollaan saatu ongelmat selvitettyä (tai ainakin saatu selkoa miten ne ratkastaan tulevaisuudessa), vaikkakin olisin ehkä toivonut pikkasen ryhdikkäämpää toimintaa niin majotuspaikasta kuin ZNI:ltä. No oli miten oli, elämä jatkuu täällä Sloveniassa.

Työpaikasta sitten seuraavasti. Työhaastattelussa ilmeni sellainen pieni ongelma kuin kielimuuri. Yrityksen osapuolista kukaan ei pystynyt kommunikoimaan englanniksi ja niinpä ZNI:n puolesta paikalla ollut Sonja joutui "tulkkaamaan" haastattelun. Suorasta tulkkaamisesta ei voida puhua, vaan pääasiassa muut puhuivat sloveniaksi mun ympärillä ja ite istuin kiltisti ja kuuntelin ymmärtämättä mitään. Tää aiheutti itelle hieman kiusallisen olon, koska en päässyt oikeestaan itse kertomaan omista asioistani tai antamaan minkäänlaista vaikutelmaa yritysjohdolle. Myös se, etten ymmärtänyt puheesta kuin kohdat, missä mainittiin Suomi ja mun oma nimi, tuntu vaan kasvattavan tilanteen kiusallisuutta. No ei ne mua ainakaan työttömäksi jättänyt, niin kaipa sen haastattelun voi sitten laskee onnistuneeksi. Viime viikko meni sitten pyöriessä paikallisen autopiirin kanssa ja oli kyllä ihan mukavaa ja pääsi näkemään ainakin Celjeä. Porukan oppi tuntemaan tosi nopeesti ja vaikka ei sielläkään moni puhunu englantia, niin edes muutama! Ilma piiri oli rento ja työpaikalla viihty hyvin sen 7h ja olis sitä voinu melkeen olla siellä pitempäänkin ku ei täällä asuntolassa oo hirveesti mitään tekemistä.

Lauantai menikin sitten mukavasti Mariborissa Erasmus vaihtareiden grillibileissä. Oli ihan mukava päästä tapaamaan uutta porukkaa ja tapaamaan Mariborin tuttuja sekä tietenkin meijän muita suomalaisvahvistuksia Jennaa ja Peterii, jotka on sijoitettuna muissa kaupungeissa (Ljubljana ja Koper). Törmättiin me siellä muutamaan uuteen suomalaiseenkin ja oli hauska vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia Sloveniasta. Muuten mukava päivä, mutta illasta sää rupes kääntyy mukavan helteisestä ja aurinkoisesta, pilviseksi ja sateiseksi.Sunnuntaina otettiin suunta takasi Celjeen ja ruettiin valmistautumaan uuteen viikkoon.

Tämä päivä tulikin sitten vietettyä tekniikan puolella ja eipä paljon kerrottavaa. Kielimuuri iski uudestaan, koska tällä kertaa osastolla oli vain yksi henkilö joka puhui englantia ja hänkin vaivalloisesti. Itse töiden osalta, 7h koneella istuskelua ja iltalehden näpräilyä ei paljoa tunteita herättynyt. Ei voi sanoa että tilanne on kovinkaan otollinen omalla kohdallani. Asunnolle tultaessa ilmeni että saan huonekaverin 2 viikon ajaksi, parempi varmaan näin. Eipähän tarttee viettää niin paljon aikaa yksin täällä asuntolassa.

Jos sitten jatkossa paremmin!

2 kommenttia:

  1. Moi Mikael. Onko työ nyt yhtään muuttunut parempaan suuntaan? Ainakin olet joltain osin toimii netti, koska olet päässyt kirjoittamaan blogia. Toivottavasti seuraavat uutiset ovat jo sitten parempaan päin -Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Ilona! Töissä menee nyt ihan hyvin ja saanut jonkun näkösen käsityksen jatkon työtehtävistä (pääasiassa piirivartiointia). Muuten ei oo enää ongelmia ja nekin mitä oli niin saatiin selvitettyä! -Mikael

      Poista