perjantai 24. huhtikuuta 2015

Päivät kuluu

Nyt pääs vierähtämään yli puolitoista viikkoa viime kirjotuksesta, ja tämä johtuen pienistä ATK-ongelmista. Näitten ATK-ongelmien kanssa ei olla vieläkään päästy mihinkään loppu tulokseen. Ehkä nää ongelmat häviäis jossai vaiheessa kokonaa ja pääsis vaan nauttii. Mutta aika on menny eteenpäin ihan lentäen täällä Sloveniassa, eikä kyllä ees huomaa kun viikot vähenee.

Mutta joo, elikkäs vähän viime viikosta. Viime viikon alusta (tiistaina) kävin tutustumassa läheisen kukkulan päällä olevaan keskiaikaiseen linnaan. Matka taittu jalan ja ylös päästyä tuntu siltä, että ehkä apostolin kyyti ei ollut niin hyvä vaihtoehto. Ylhäältä avautui todella mahtavat näkymät Celjeen ja Celjeä ympäröivään alueeseen. Oli aika mahtavaa ku sieltä kaukasuudesta pilkotti pikkase Alpitki. Maisemien ihailun ja muun pyörimisen jälkeen oli aika lähtee laskeutuu alaspäin. Ja vaikka matka ylös painoi jaloissa ja toivoi että alas tulo olisi helpompi, ei alas tulo ollu yhtään helpompi. Tämä johtui siitä, että alas tullessa päätin valita vieläkin raskaamman metsäpolun. Kämpille päästyä jaloissa painoi ja paljon, eikä virtaa ollut enää mihinkään. Tunnottomien jalkojen merkeissä jatkettiin sitten viikkoa eteenpäin ilman mitään ihmeempiä tapahtumia. Aika pitkälle mentiin töiden ja kaupungilla pyörimisen merkeissä. 

Lauantaina otin suunnaksi Ljubljanan ja menin moikkaamaan Jennaa pääkaupunkiin. Matka junalla Ljubljanaan kesti pari tuntia ja maisemat matkan varrella oli aivan mielettömät. Junarata mutkittelee mäkien/vuorien välissä ja radan varrella tuli aika ajoin vasta pieniä kyliä. Aivan uskottomattomat maisemat tosiaan ja 2 tunnin matka vaan vilisi silmissä. Ljubljanaan saavuttaessa sää ei ollut paras mahdollinen, sadetta ja lämmöt 5 asteen tuntumissa. Hirveesti ei siis viititty kaupungilla pyöriä, mutta illasta sää hellitti ja käytiin sitten viettämässä aikaa ulkona. Sunnuntaina käytiinkin sitte päivästä paikallisessa kylpylässä vähän lillumassa ja rentoutumassa. Ja pakko sanoo, että oli tähän mennessä paras mahdollinen valinta. Kylpylä reissulla sai ottaa ihan huolella rennosti ja sai pienen palan suomea, ku sieltä löyty suomalainen saunakin! Illasta sitten suunnattiin takaisin Celjeen ja illalla ei kyllä enää riittäny virtaa mihinkään ja näin ollen ei muutaku unta palloon.

Tämä viikko alkoi taas tuttuun tapaan. Töitä ja kaupungilla pyörimistä, mutta alkaa sekin pikku hiljaa tympimään. Alkaa tulla paikat jo niin tutuiksi täällä Celjessä, ettei uutta nähtävää oikeestaan enää ole. Mutta onneks viikonloppusin pystyy aina sitten matkustella ristiin rastiin ja viikot menee aika mukavasti töitä tehdessä. Vaikka se kuullostaaki aika järjettömältä, niin jonain päivinä on melkee mielummi töissä ku asuntolassa tai kaupungilla huitelee. Tästä voidaan päätellä, että ainakin viihdyn aika hyvin työpaikalla.

Viikonloppuks olis tarkotus vuokrata auto ja lähtee kattelee Slovenian rannikkoa sekä Kroatiaa. Mielenkiintonen reissu tulossa ja sitä oottellessa. Toivotaan, että sää suosii ja aurinko paistaa ja on lämmintä. Olis parempi olla hyvä sää, niin pääsis tekemäänkin jotain eikä menis viikonloppu neljän seinän sisällä. Mutta reissun takia jätän läppärin suosiolla kämpille ja seuraavaa kirjotusta tulossa siis viikonlopun jälkeen.

Näihin sanoihin ja näihin tunnelmiin, adijo!



1 kommentti:

  1. Mukava huomata että olet kotiutunut hyvin.Voisit kuvata kirjoituksissa hieman
    työnkuvaa mitä olet oppinut , ja mitkä asiat herättää kysymyksiä.Tsemppiä T:Pertti

    VastaaPoista